BergamotBiologotest1

DANS DOOR HET LEVEN MET HART EN ZIEL

Depressiviteit

Bergamot is de olie van de zon! En daarmee is bergamot olie nummer één tegen depressie en bij bestrijding van neerslachtigheid. Haar verwarmende hartelijkheid laat somberheid verdwijnen en haar zachte bloemige aard stimuleert vrolijkheid, vreugde en liefde voor het leven. Bergamot neemt een depressie niet weg maar ondersteunt de wil om eruit te komen. Een ideale olie om te gebruiken als je het even niet meer ziet zitten.

Prof. Paolo Rovesti , universiteit Milaan, is bekend om zijn proeven met essentiële oliën in verschillende neurologische klinieken. Hij stelde vast dat bergamot essence op de psyche een uitzonderlijke angstverdrijvende en zenuwontspannende werking heeft.

Dit is te verklaren als we kijken naar de grote hoeveelheid lynalyl-acetaat (40%) en gerianol en linalol (samen 18%) die bergamot bevat, zie chemisch profiel. Deze stoffen zijn zeer sterk evenwichtbrengend voor ons zenuwstelsel. Ze hebben een onmiskenbare en directe werking op de aanmaak van serotonine en endorfine, hormonen die zeer sterk positief werken op ons gemoed en ons een gevoel van geluk en welbehagen geven. Enerzijds zijn ze versterkend, kalmerend en balancerend en anderzijds zijn ze ook zeer tonificerend en opwekkend voor de geest. Bergamot werkt dus zeer regulerend en heeft de kracht emotionele onevenwichtigheid in balans te brengen.

Doordat bergamot zowel stimulerend als ontspannend werkt is de essence prima in te zetten op elk moment van de dag. Ideaal om de ochtend fris en vrolijk te beginnen en héérlijk om ’s avonds alles van je af te laten glijden. En gebruik bergamot gedurende de dag om bedruktheid en slechte zin om te zetten in een zonnige stemming. De stimulerende werking van bergamot zien we bij neerslachtigheid en vermoeidheid door spanningen. Evenals bij herstel na een ziekte, lichamelijk of psychisch, waarbij de opbouwende werking van de bergamot niet onderschat moet worden. Heel kalmerend is bergamot juist weer bij angsten, stress en nervositeit, waarbij ze een sterk ondersteunende factor is.

Bergamot laat je los komen van je ego. Het bevrijdt je uit je eigen negatieve cirkel, verruimt je blik en laat je zien dat er in de wereld meer bestaat dan enkel jouw ellende. De pure zonne-energie die bergamot bevat verfrist de geest, maakt ons zelfbewust en geeft ons het vertrouwen in onszelf en in het leven terug. De zon schijnt immers voor iedereen! Met ontwapenende helderheid maakt bergamot ons ontvankelijk voor goede sferen, zachte energieën en laat ons zien hoe mooi de wereld is. Ze maakt verwondering in ons los en laat ons de vrije onbezorgdheid voelen van een kind.

Productenlink: Depressiviteit

BergamotBio.nl